BPK : Informacija Uprave policije

Dana 03.03.2018.godine u 14,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Š.M., nastanjen u Sarajevu  i  prijavio da je u njegovu prodavnicu ”Sentikom” koja se nalazi u mjestu Orahovice, Grad Goražde  izvršen nasilan ulazak od strane NN lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj, gdje je ustanovljeno da je iz prodavnice otuđena određena količina prehrambenih proizvoda i novca. Rad na navedenom događaju je u toku.

Dana 04.03.2018.godine u 13,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se H.H.,  iz Goražda i prijavio nasilan ulazak u podrumske prostorije njegove  kuće koja se nalazi u ulici 22.Maj u  Goraždu. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i izvršili uviđaj. Dalji rad na pronalasku počinioca, dokumentovanju i kvalifikaciji djela je u toku.

Dana 04.03.2018.godine u 15,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se službenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde i prijavio da je u mjestu Krstovače – Hranjen, Grad Goražde lice T.S., izvršio bespravnu siječu 3,60 m3  ogrevnog drveta.  Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i izvršili uviđaj. O svemu navedenom upoznat je i dežurni  Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD “Šumska krađa” iz člana 316. stav 1.KZ FBiH.