U narednim danima kiša i povećanje temperatura

Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini nastupiti novo naoblačenje sa juga koje će većinom usloviti kišu. Snijeg je moguć u Krajini i na planinama. Slabije padavine prije podne, a više padavina od poslijepodnevnih sati. Najniža jutarnja temperatura zraka između minus 2 i 2, na jugu od 4 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni. U Krajini i sjevernim područjima Bosne dnevna temperatura zraka između 0 i 3 stepeni.

U utorak također oblačno sa kišom. Više padavina u Hercegovini gdje se prognozira između 20 i 40 litara kiše po metru kvadratnom. U Hercegovini, centralnim i istočnim podričjima Bosne su mogući i jaki udari juga brzine 40 do 55 km/h. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, na jugu od 6 do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 stepeni.

U srijeduu Hercegovini oblačno s kišom, u Bosni djelomično vedro sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 6, na jugu do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 sptepeni.

U četvrtak će biti pretežno oblačno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka između 1 i 4, na jugu do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni.