BPK : Informacija Uprave policije

Dana 07.03.2017.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Lahka tjelesna ozljeda” iz čl.173. KZ F BiH,  protiv osumnjičenog A.S., iz Goražda.

Dana 07.03.2018.godine u 14,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde  prijavljeno je da je lice B.Ć., iz Goražda, razbio jedno staklo prozora na prostoiji Doma zdravlja Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te gore navedeno lice pozvali u službene prostorije MUP-a BPK Goražde, gdje je isti odbio da se podvrgne alkotestiranju, te je u 14,50 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Protiv navedenog lica bit će preduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 07.03.2018.godine u 19,10 sati na magistralnom putu M-20 u ul.31.Drinske brigade – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da je P.M., nastanjen u Goraždu upravljajući putničkim motornim vozilom marke“ VW Polo“ sletio sa kolovoza i udario u betonsku ogradu. Ovom prilikom su lica P.M., M.J., i K.M., nastanjeni u Goraždu, zadobili tjelesne povrede te su isti prebačeni u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde, gdje se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Protiv vozača P.M., preduzet će se Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 07.03.2018.godine u  21,15 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Kaljani, općina Pale FBiH dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom bez povrjeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da su u nezgodi učestvovali T.H., i R.H., nastanjeni u Sarajevu. Vozaču T.H., uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, zbog oduzimanja prava prvenstva prolaza.

Dana 07.03.2018.godine u 21,33 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obatila se uposlenica kladionice “Sport-plus” koja se nalazi u Goraždu u ul.R.Islamagića i prijavila da je u navedenoj kladionici fizički napadnuta od strane lica M.E., iz Goražda. Na lice mjesta  izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave i utvrdili da je licu M.E., u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde ukazana ljekarska pomoć gdje su ustanovljene lakše tjelesne povrede u vidu ogrebotina u predjelu vrata. Navedenim licima uručeni su prekršajni nalozi iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira fizičkog napada i naročito drskog ponašanja.

Dana 08.03.2018.godine u  00,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se M.M., nastanjen u Goraždu i prijavio da su mu na parking prostoru u ul.Ibrahima Popovića, na njegovom putničkom motornom vozilu marke marke “Golf  A2” isječeni svi pneumatici. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i fotografisali oštećenja na vozilu. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji  gore navedenog događaja je u toku.