Izvještaj Kantonalne Uprave Civilne zaštite Goražde

Sa područja Grada Goražda:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite Grada Goražda, u proteklih 24 sata nije bilo   pojava opasnosti od priodnih i drugih nesreća koje  bi ugrožavale ljude i materijalna dobra. Vodostaj rijeke Drine i njenih pritoka je u blagom opadanju. Jutros izmjeren vodostaj na HS u Goraždu iznosio je 145,71 centimetar.

Sa područja općine Foča u Federaciji BiH:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite općine Foča u F BiH,  u protekih 24 sata  nije  bilo   pojava opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje bi ugrožavale ljude i materijalna dobra.

MUP BPK-a Goražde: 

U proteklih 24 sata zabilježeno je slijedeće:

Dana 07.03.2018.godine u 19,10 sati na magistralnom putu M-20 u ul.31.Drinske brigade – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da je P.M., nastanjen u Goraždu upravljajući putničkim motornim vozilom marke“ VW Polo“ sletio sa kolovoza i udario u betonsku ogradu. Ovom prilikom su lica P.M., M.J., i K.M., nastanjeni u Goraždu, zadobili tjelesne povrede te su isti prebačeni u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde, gdje se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Protiv vozača P.M., preduzet će se Zakonom predviđene mjere i radnje.

Kantonalna bolnica BPK-a Goražde-Urgentni centar:

U prijemno urgentni centar Kantonalne bolnice BPK-a Goražde u  proteklih 24  sata primljeno je 38  pacijenata. Osam  pacijenata je upućeno u kantonalnu bolnicu radi daljnjeg liječenja.

Sa područja općine Pale u Federaciji BiH:

Na osnovu informacije dobijene od Službe civilne zaštite općine Pale u F BiH, u proteklih 24 sata  nije bilo    pojava opasnosti od prirodnih i drugih nesreća koje  bi ugrožavale ljude i materijalna dobra.