Udruženje mladih općine Pale F BiH

Udruženje mladih općine Pale F BiH organiziralo je u Ustikolini  za mlade iz ove općine prezentaciju rezultata  projekta „Poboljšaanje kvaliteta života mladih. Kroz tromjesečnu aktivnost mladi su osposobljeni da iskažu svoje kreacije u izradi nakita i slikanja tehnikom ulja na platnu. Program je podržan od strane Vlada Švicarske i Švedske a provodi ga UNDP-i. Kroz brojne radionice koje su organizovane nastao je veliki broj radova a mladi  iz Prače su svoj projekat i rezultate rada prezentovali mladima iz Ustikoline te resornom ministru  i načelniku općine Foča u F BiH.

“Pored primarnog cilja poboljšanja života građana, prvenstveno mladih , očekivanja od projekta su povećano zadvoljstvo i samopuzdanje kreativnog stvralaštva učesnika radionica, otvoranja mogućnosti daljeg usavršavanja i proširenja kreativnog stvaralaštva uz mogućnost pokretanja vlastitog biznisa”,kazao je izmedju ostalog Nisad Crnčalo, predsjednik Udruženja mladih Pale F BiH.

Završna aktivnost na ovom projekti bit će upriličena na Dan reintegracije Prače u sastav Federacije BiH kada će biti organizirana izložba svih radova i rukotvorina mladih iz ove lokalne zajednice.

rtvbpk