Izborna skupština Udruženja za očuvanje lika i djela Zaima Imamovića i saboraca

Sinoć je održana izvještajno izborna skupština Udruženja za očuvanje lika i djela Zaima Imamovića i saboraca. Ovo udruženje  protekle 4 godine provodilo je aktivnosti na čuvanju i baštinjenju lika i djela rahmetli komandanta Zaima i saobaraca, kroz godišnja okuljanja i obilježavanja važnih datuma i događaja.

Takodjer dio aktivnosti bio je usmjeren na prikpljanje arhivske građe, video i foto materijala, izgradnji centra u Zaimovom dolu, održavanje i uređenje svih spomen obilježja posvećenih Zaimu i saborcima.

Tako je u prošloj godini težište aktivnosti bilo na izradi projekta izgradnje spomen obilježja Zaimu Imamoviću i saoborcima u samom gradu. Kada je riječ o budućim smjernicama djelovanja Udruženje će i dalje raditi na izgradnji spomen obilježja ali i ispravke nepravde učinjene prema Gradu Heroju i rahmetli komandantu Zaimu Imamoviću.

Na sjednici skupštine razmtran je i prihvaćen finansijski izvještaj gdje je konstatovano kako je udruženje pozitivno poslovalo.Nakon toga izvršen je izbor i imenovanje radnih tijela, gdje je došlo do manjih promjena, popune sa novim članovima. Za predsjednika Skupštine umjesto dosadašanjeg Almira Rašidovića imenovan je Fadil Tanjo dok je na mjestu predsjednika udruženja ponovo izabran Selim Imamović.

rtvbpk