„Sport- zajednička vrijednost i prilika za susret“

Odbor za međureligijsku saradnju Goražde organizovao je zanimljiv sportski događaj pod nazivom „Sport- zajednička vrijednost i prilika za susret“. Okupio je dječake i djevojčice osnovnih škola iz Goražda i Novog Goražda koji su u Sali OŠ “Fahrudin Fahro Baščelija” u Goraždu proveli dan u sportskim natjecanjima i igrama na poligonu.

I ovim projektom odbora nastoji se dati doprinos rješavanju problema slabog poznavanja i nedovoljno čestog druženja pripadnika različitih crkava i vjerskih zajednica koji je posebno uočljiv kod djece školskog uzrasta i mladih i koji je rezultat zatvaranja u mikro-etničke zajednice nakon proteklih ratnih dešavanja u BiH.

Pored prilike koju sportske aktivnosti nude na polju upoznavanja, zbližavanja i izgradnji boljeg društva takmičari iz petih i šestih razreda osnovnih škola upoznati su o važnosti sportskih aktivnosti u životu mladih ljudi sa aspekta očuvanja zdravlja.

Ove aktivnosti MRV u BiH-odbora za međureligijsku saradnju Goražde podržala je RENOVABIS kršćanska humanitarna organizacija za pomoć narodima Jugoistočne Evrope.

Sportska druženja mladih završavaju 14.marta u Novom Goraždu kada će učesnicima biti uručeni i prigodni pokloni.