BPK : Informacija Uprave policije

 

Dana 10.03.2018.godine u 16,10 sati dežurnoj službi policijske satanice Goražde obratio se službenik zaštitarske agencije “Flec security” i prijavio da je pregledom video nadzora uočio da je NN lice istog dana u 10,35 sati, u TC “Bingo” koji je  smješten u ul.Ferida Dizdarevića u Goraždu  izvršio otuđenje razne robe. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode  prijave i izvršili uviđaj. Rad na pronalasku počinioca i kvalifikaciji navedenog događaja je u toku.

Dana 11.03.2018.godine u 00,55 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde u ulici Ferida Dizdarevića u Goraždu, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „Renault „ kojim  je upravljala B.E., iz Goražda, dok su se u vozilu kao suvozači nalazili M.Z., iz Novog Goražda i F.D., iz Goražda, tom prilikom kod lica F.D., pronađeno je jedno pakovanje suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu“. Dalji rad na događaju  i kvalifikaciji istog je u toku.

Dana 11.03.2018.godine u 17,10 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno je narušavanje javnog reda i mira fizičkim napadom, u  ul.31.Drinske brigade u Goraždu. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su  utvrdili da je lice A.H., nastanjen na Ilidži zadobio tjelesne povrede u predjelu glave, te je prevežen do Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde, a da je isti fizički napadnut od strane S.Dž., iz Goražda. Alkotestiranjem je kod navedenog lica utvrđeno je prisustvo alkohola u ogranizmu u visini od 1,39 g/kg, te je u 18,55 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Protiv navedenog lica bit će preduzete Zakonom propisane mjere i radnje.

Dana 12.03.2018.godine u 01,45 sati  u ul.Muhidina Mašića – Munje u Goraždu policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Gražde lišili su slobode lice M.P., iz Čajniča, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,76 g/kg, te je gore navedeni smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje mu je uručen prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 12.03.2018.godine u 04,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno da se u ul.31.Drinske brigade u Goraždu nalaze tri NN lica koji su najvjerovatnije ilegalni migranti. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da se radi o tri ilegalna migrantima iz Sirije, koji kod sebe nisu imali nikakvih indentifikacionih dokumenta i koji su ilegalno prešli državnu granicu BiH. Lica su pozvana do službenih prostorija MUP-a Goražde, gdje se sa istim nije mogla ostvariti komunikacija.  Upoznata je Jedinica Granične policije Hum koji će u jutarnjim satima preuzeti lica na dalje postupanje.