Postavljen kamen temeljac za zgradu Lamela H3 : Novi stambeno-poslovni objekat imat će 26 stambenih jedinica.

U prisustvu predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde i lokalnih zajednica u njegovom sastavu, te vjerskih zajednica, postavljen je  kamen temeljac za izgradnju zgrade Lamela H3. U novi stambeno-poslovni objekat  će prema procjenama biti uloženo oko 2 miliona KM, a sadržavaće  26 stambenih jedinica čiji otkup će subvencionirati Vlada Kantona sa 300 KM po metru kvadratnom.

Kamen temeljac označio je  početak gradnje Lamele H3 ali je tome prethodilo niz aktivnosti od kupovine zemljišta, pribavljanja potrebnih saglasnosti do utvrđivanja modela finansiranja. Novih 26 stambenih jedinica gradiće se sredstvima kupaca i uz subvenciju Vlade Kantona kao investitora.Pored ove pogodnosti kupci će  izdvojiti 1031 KM za metar kvadratni stana. Kako je istaknuto danas, u toku je procedura odabira korisnika odnosno zainteresovanih kupaca. Gradnja Lamele H3 je kao i u slučaju njene  prethodnice povjerena goraždanskom preduzeću  Drina. U gradnju novog stambeno-poslovnog objekta  će prema procjenama biti uloženo oko 2 miliona maraka, a radovi bi trebali okončati za 16 mjeseci.

Kamen temeljac položili su premijer BPK Goražde Emir Oković, ministar za urabnizam Slobodan Janković, te muftija  goraždanski Remzija ef Pitić i paroh goraždanski Mihajlo Andrić.