Sa tri gostujuća boda iz Bihaća ŽRK Goražde nadomak evropskog plasmana

Pobjeda na gostujućem terenu protiv ekipe Bihaća potvrda je odličnog rada u ženskom rukometnom klubu Goražde tokom ove sezone. Tim povodom organizran je i prijem u gradskoj upravi za rukometašice i uprav ovog kluba.

“U Bihaću je bila teška utakmica ali smo uspjeli ostvariti pobjedu i vrlo smo blizu plasmanu na treću poziciju što ujedno znači plasman na neko od evropskih takmičenja. Ove sezone radimo dobro i to je prepoznala uprava grada koja nas je pozvala i zahvalila što Goražde predstavljamo u najboljem svjetlu”, izjavio je Sinan Ligata, predsjednik ŽRK Goražde

Gradska uprava u skladu sa finansijskim mogućnostima kroz finansijske tranše pomaže goraždanski sport. Uz to nastoji infrastrukturno riješiti probleme u gradskoj dvorani kao što su zagrijavanje i prokišnjavanje, ističe za RTV BPK gradonačelnik Muhamed Ramović.

On je naglasio da je ovim prijemom odato priznanje za sve što rade u ŽRK Goražde, ističući da će uprava Grada Goražda, i u narednom periodu pružiti podršku svim sportskim klubovima.

Ženski rukometi klub Goražde trenutno se nalazi se na četvrtoj poziciji i sve je izvjesnije da će ostvariti cilj a to je plasman među tri ekipe koje će ići u evropska takmičenja. Već u nedelju očekuje ih derbi protiv Jedinstva iz Tuzle.

rtvbpk