Grad Goražde: Objavljen javni poziv za sufinansiranje projekata iz oblasti infrastrukture po principu ‘’Marka na marku’’

Jedan od uspješnijih projekata koje Gradska uprava provodi već niz godina jeste projekat ‘’Marka na marku’’. Nedavno je objavljen javni poziv za pomenuti projekat za sufinansiranje projekata iz oblasti infrastrukture.

Građani sa lokalnom zajednicom obezbjeđuju po 50 % sredstava za implementiranje određenog projekta u svojoj mjesnoj zajednici tako što se formira građevinski  odbor i mjesna zajednica predlaže konkretnu aktivnost. Osim što rješava određene komunalne  i infrastrukturne probleme  značajan je i zbog toga što se uspostavlja vrlo dobra saradnja  između lokalne zajednice i građana, naglasili su u gradskoj upravi.

“Ove godine kao i nekoliko prethodnih godina  radimo samo asfaltiranje puteva zbog toga što su građani  izrazili potrebu  za takvom  vrstom projekata. Ono što je značajno  za ovaj  projekat jeste da je počeo 2011. godine i da  je tad iznosio svega 20 hiljada KM. Već naredne godine iznosio je 60.000 KM, a svake naredne godine projekat se povećavao i shvatili smo da  se otprilike radi o nekim ciframa od 60-80 hiljada KM.”, naglasio je Armin Čavrk, viši stručni saradnik za pravne poslove u kabinetu gradonačelnika.

Javni poziv je otvoren do 27. marta. 2018. Godine.