Nesreća prilikom sječe bukve: Grana udarila u glavu i teško povrijedila radnika

Šezdesetosmogodišnji Milorad Čančar iz Foče teško je povrijeđen u nesreći koja se jučer ujutro dogodila prilikom sječe i izvoza bukove šume u radnoj jedinici Vrbnica, Šumsko gazdinstvo “Maglić”.

Kako saznajemo, Čančar je zaposlen kao pomoćni radnik u jednoj privatnoj firmi, te je taj dan radio na nekim drugim poslovima. Čovjek koji je sjekao drvo, najvjerovatnije nije znao da se Čančar nalazi u blizini, te je radeći svoj posao oborio bukvu.

Tom prilikom je pri padu vjerovatno jedna veća grana udarila Čančara u glavu, koji je hitno prevezen u bolnicu u Foči. Zbog težne povreda, on je dalje transportovan na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Povrijeđeni muškarac je, navodno, bio svjestan, ali budući da se radi o veoma teškim povredama, nezvanično saznajemo da je stavljen u induciranu komu, kako se hematom na glavi ne bi dalje širio.

– O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje, a uviđaj su obavili policajci Policijske uprave Foča. Nakon kompletiranja predmeta nadležnom tužilaštvu biće podnesen odgovarajući izvještaj – kazali su iz PU Foča.