U Ministarstvu za boračka pitanja jutros je održan zajednički sastanak nezadovoljnih demobilisanih boraca i predstavnika Udruženja demobilisanih.

U  Ministarstvu za boračka pitanja jutros je održan zajednički sastanak nezadovoljnih demobilisanih boraca i predstavnika Udruženja demobilisanih. Brojne medjusobne optužbe u najkraćem su rezime sastanka.

I danas su nezadovoljni borci ponovili generalne zahtjeve koji se tiču objave registra boraca i uvođenja boračke  naknade a ponovljen je i zahtjev za smjenu rukovodstva Udruženja demobilisanih boraca.

„Nezadovoljni smo radom udruženja ali i cjelokupnim stanjem u državi. Tražili smo održavanje vanredene sjednice Skupštine Udruženja demobilisanih boraca, ali su nam rekli da treba da prikupimo potpise nezadovoljnih boraca sa ličnim potpisima i matičnim brojevima. Uradit ćemo to do ponedeljka i izdržat ćemo ovo taktiziranje. Odlučni smo da promjenimo rukovodstvo i ništa nas neće sprječiti i to legalnim putem“,kazao je Amel Barima,c demobilisani borac.

„Mi za jučerašnje okupljanje nismo znali i mislim da je ova grupa ljudi prvo trebala doći u udruženje da razgovaramo i pokušamo zajednički riješiti problem.Udruženje je osnovano i djeluje po zakonu,ima svoje akte i pravilnike i  ne može grupa pojedinaca mjenjati to kako želi.Neka prikupe te potpise dostave i ja ću odmah proslijediti na organe udruženja pa nek odluče kako žele“,kazao je  Nesib Hodo, predsjednik Udruženja demobilisanih boraca BPK Goražde.

Novi sastanak trebao bi bit održan početkom iduće sedmice. Do tada će se znati koliko je nezadovoljnih boraca u pogledu njihovog položaja, statusa ali i radom boračkih udruženja.

rtvbpk