O isključenju Dzihanića na sjednici povjereništva SDA 26.marta

Predsjedništvo SDA  usvojilo je odluku o formiranju Glavnog operativnog izbornog štaba za predstojeće izbore, na čijem čelu će biti Asim Sarajlić, te su donijeli odluku o isključenju Mirsada Kukića iz stranke. Istovremeno je upućen prijedlog Glavnom odboru stranke da razriješi Amira Zukića sa pozicije generalnog sekretara stranke. Iz SDA je, isključen i aktuelni ministar finansija BPK Goražde Nudžeim Džihanić, a Kantonalni odbor SDA BPK je zadužen da se pokrene inicijativa za njegovu smjenu sa pozicije ministra u Vladi BPK. Podsjetimo da je nedavno donijeta odluka o uvođenju povjereništva u goraždanskoj SDA, a za predsjednika povjereništva imenovan je Mirsad Žuga.

Žuga je za TV Goražde  kazao da  još uvijek nije dobio pisane odluke i zaključke, te da nije u mogućnosti komentarisati donesene odluke. Najavio je, međutim da će se 26. marta održati sjednica povjereništva i razmotriti nova situacija i donijeti konkretni zaključci u vezi isključenja Nudžeima Džihanića iz SDA i pokretanja njegove smjene sa mjesta ministra finansija.

Još prošle godine kada je bio aktuelan sudski proces protiv Džihanića zbog falsifikovanja diplome, rečeno je kako je Džihanić svoj mandat stavio na raspolaganje SDA. Kako nezvanično saznajemo na sjednici kantonalnog povjereništva Goražde, SDA će razmatrati i novog ministra pravosuđa. Nezvanično saznajemo da bi to mogao biti Branimir Radović bivši sekretar SO Foča. Ipak o svemu će biti detaljnije nakon sjednice kantonalnog povjereništva SDA zakazana za 26 mart.

rtv bpk