Obilježen Dan reintegracije Ustikoline u FBIH

“Dan reintegracije, 19.mart 1996, ostaće urezan u našim sjećanjima kao i svi oni koji su dali doprinos poslijeratnom oporavku Ustikoline“.

Općina Foča u Federaciji BiH obilježila je 22. godinu reintegracije.  Većina Ustikoljana koji su tada ponovo došli svojim kućama pamtiće zgarište koje su zatekli ali i entuzijazam sa kojim su krenuli u obnovu života na obalama Drine.

Odavanjem počasti prvim žrtvama proteklog rata u Ustikolini, Mehmedu Kameriću i Ševalu Bećireviću a potom i na šehidskoj kapiji te partizanskom spomeniku,  obilježen je dan općine Foča u Federaciji BiH. 22 godine od reintegracije  tog 19. marta 1996, prostor ove lokalne zajednice doživio je bitne promjene na koje su uticali želja ljudi da ponovo izgrade uvjete za dostojan život. Stoga su danas pred brojnim gostima, predstavnicima javnog života kantona i općina u njegovom sastavu  upućene riječi zahvalnosti svima koji su na bilo koji način doprinijeli poslijeratnom oporavku Ustikoline.

Program obilježavanja Dan općine nastavljen je svečanom sjednicom općinskog vijeća u Domu kulture u Ustikolini gdje je izmedju ostalih bilo govora i o perspektivama ove lokalne zajednice.

Program obilježavanja dana općine okončan je zanimljivim kulturnim performansima učenika i dodjelom priznanja za njihove  najuspješnije literarne radove.

rtvbpk