BPK : Informacija Uprave policije

Dana 26.03.2018.godine u 06,15 sati  policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde u naselju Dubište – Grad Goražde zatekli su šest lica strani državljana, koji kod sebe nisu imali nikakvih identifikacionih dokumenata. Navednena lica su pozvana su u službene prostorije MUP-a BPK Goražde,  a za iste se sumnja da su ilegalni migranti i da su ilegalno prešli državnu granicu BiH. Dalji rad sa navedenim licima preuzet će službenici Ministarstva sigurnosti-Služba za poslove sa strancima-Terenski centar Goražde.

Dana 26.03.2018.godine u 19,15 sati  u ulici 31.Drinske brigade – Grad Goražde došlo je do omalovažavanje OSL-a od strane lica M.A., nastanjen u mjestu Njuhe, općina Foča u F BIH. Navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog omalovažavanja OSL-a u alkoholisanom stanju.

Dana 26.03.2018.godine u  20,40 sati u ulici 1. Drinske brigade – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da  je u nezgodi učestvovala  R.A., iz Goražda koja je sa vozilom marke “Pasat 6” sletjela sa  kolovoza i ostvarila kontakt sa željeznim stubom. Gore navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 27.03.2018 godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde  su  Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu uputili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Pronevjera u službi” iz čl.384. KZ F BiH, protiv osumnjičenog H.N., iz  Goražda.