BPK : Informacija Uprave policije

Dana 27.03.2018.godine u 11,35 sati u dežurnu službu policijske stanice Goražde prisupilo je pet lica za koje se sumnja da su sirijski  migranti koji su ilegalno prešli državnu granicu BiH. Dalji rad sa navedenim licima preuzeli su službenici Ministarstva sigurnosti, Služba za poslove sa strancima, Terenski centar Goražde.

Dana 27.03.2018.godine u 14,10 sati u ulici Sinan paše Sijerčića – Grad Goražde policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK uručili su prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira  zbog prosjačenja licu S.N., iz Goražda.

Dana 27.03.2018.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su nadležnom tužilaštvu u Goraždu, uputili  Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Teška krađa” iz člana 287. stav 1. KZ FBiH,  protiv osumnjičenog  F.D., iz Goražda.

Dana 28.03.2018.godine u 00,05 sati  u ul.31.Drinske brigade – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice H.M., iz Goražda zbog odbijanja da se podvrgne alkotestiranju i zbog upravljanja vozilom pod zabranom. Navedeno lice smješteno je u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, a protiv istog bit će podnešena prekršajna prijava iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.