Vodostaji rijeka u blagom porastu

Proteklog vikenda u BiH pa tako i na području BPK zabilježene su obilnije padavine i jaki udari olujnog vjetra. Za razliku od drugih područja stanje u našem kantonu je stabilno, vodostoji rijeka 1 i 2 kategorije u blagom su porastu, a olujni vjetar nije izazavao veće probleme i štete.

„Kantonalni operativni štab Civilne zaštite svakodnevno je na terenu i prati stanje od prirodnih i drugih nesreća. Obilne padavine i olujni vjetar proteklog vikenda za razliku od drugih područja i gradova nisu uzrokovali veće probleme i opasnost za građane, tako da je stanje po tom pitanju stabilno i zadovoljavajuće“, kazala je  Aida Obuća, komandant Štaba CZ BPK Goražde  te dodala kako je operativni štab zasijedao i rano jutros gdje su objedinjene sve informacije sa terena.

Obilne padavine uzrokovali su blagi porast vodostaja rijeka na području Kantona ali još uvijek je to u granicama zadovoljavajućeg.

S obzirom na prognoze metereologa i najave novih padavina, operativni štab Civilne zaštite nastavit će sa svojim pojačanim radom i nadzorom prateći dešavanja na terenu na području cijelog Kantona.