Na dječijem festivalu u Užicu:Adaleta Velić osvojila Grand prix festivala

Mlada goraždanka Adaleta Velić pobjednica je Internacionalnog dječijeg muzičkog festivala “Ljubav, naša je planeta” koji se tradicionalno održava u Užicu. Adaleta je sa kompozicijom “Djeca” osvojila i žiri i publiku festivala, glavnu nagradu Grand Prix festivala. U tome su joj svesrdno pomogli pjesnikinja Olivera Cvetić, koja je napisala tekst i muziku za kompoziciju, te muzički producent Adnan Mušanović koji je uradio aranžman.

“Ja sam presretna zbog nagrade, bila mi je čast predstavljati BIH na ovom prestižnom festivalu, beskrajno sam zahvalna organizatoprima što su nas pozvali, ali isto tako i Oliveri i Adnanu koji su se potrudili da moja pjesma bude jedna od najboljih”, kaže Adaleta.

Adaleta je tek sedmi razred osnovne škole, a iza sebe ima bezbroj nastupa i osvojenih nagrada na festivalima. Osim što je odlična učenica, pohađa muzičku školu, svira klavir i nastupa u školskom i horu Centra za kulturu.

Goraždani već tradicionalno učestvuju na festivalu  u Užicu i svake godine osvoje prestižne nagrade.Osim Adalete, prvo mjesto, ali u mlađoj kategoriji podjelile su  Adela Obuća sa pjesmom  “Simpatija” i Lejla Bezdrob koja je izvela kompoziciju “Zaljubljeni jedan mouse”.

Treće mjesto u starijoj kategoriji osvojio je trio iz Goražda, Hena Herić, Afan Vehabović i Sara Bašić koji su se publici predstavili sa kompozicjom “Neka dobrota vlada”.

Mladi Goraždani na festivalu u Užicu nastupaju sa kompozicijama koje su već izvođene na Međunarodnom dječijem festivalu “Šta se pjesmom sanja” čiji je organizator goraždanski Centar za kulturu.

Na Festivalu u Užicu izvedeno je ukupno 12 kompozicija  a nastupili su takmičari iz Srbije, Bugarske, Crne Gore i BIH.