Kasarna Kosova u Ustikolini: „ Dan otvorenih vrata“

Već tradicionalno u kasarni Kosova u Ustikolini, Danom otvorenih vrata, započeo je program obilježavanja 26. godišnjice formiranja Armije Republike BIH  i 13. godišnjice  drugog pješadijskog /rendžerskog/ puka Oružanih snaga BIH, na području BPK Goražde.

Pored predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti, te privrednog, kulturnog i vjerskog života Kantona, prigodnim programskim sadržajima koji su upriličeni ovim povodom- prisustvovali su i učenici osnovnih i srednjih škola.

Između ostalog vojnici trećeg pješadijskog bataljona, 4. pješadijske brigade Oružanih snaga BIH izveli su pokaznu vježbu i prisutnim pokazali spremnost i obučenost. Obzirom da su u okviru Dana otvorenih vrata u kasarni Kosova održana i sportska takmičenja, najuspješnijim ekipama dodjeljene su i diplome za osvojena prva tri mjesta u svim disciplinama.

Kada je riječ o programu obilježavanja 26 godišnjice Armije Republike BIH, centralna manifestacija na nivou BIH bit će održana u petak  13. aprila u Zenici, dok će na području BPK Goražde  u nedjelju  15 –og aprila,  datuma kada je 1992.godine  i zvanično  formirana Armije Republike BIH,  biti upriličeno niz prigodnih programskih sadržaja.