Biblioteka za slijepa i slabovidna lica BiH u saradnji sa udruženjima iz Švedske osigurala vrijednu donaciju za Udruženje slijepih i slabovidnih BPK Goražde

Biblioteka za slijepa i salobovidna lica BiH osigurala  je  vrijednu donaciju za kantonalno udruženje slijepih i slabovidnih koja im je danas isporučena.

„Radi se o četiri brajeve pisaće mašine, deset bijelih štapova,  12 ručnih brajevih satova, dva džepna sata i dvije lupe, a sve to smo osigurali zahvaljujući činjenici da već 14 godina imamo odličnu saradnju sa dvije organizacije iz Švedske  koje okupljaju takva lica a medju njima su i ljudi porijeklom sa naših prostora“ – istakao je Sakib Pleh, direktor Biblioteke za slijepa i salobovidna lica BiH.

Zahvalnost ispred kantonalnog udruženja donatorima su uputili predsjednik, Rašid Borovac,  te kantonalna ministrica za socijalnu politiku, Sabira Pleh- Bešlija. Naglasili su da je riječ o nesvakidašnjoj podršci  članovima ovog udruženja. Sličnu donaciju predstavnici Biblioteke za slijepa i slabovidna lica, danas su isporučili i članovima Udruženja za slijepa i slabovidna lica u Foči.

rtvbpk