BPK : Informacija Uprave policije

Dana 13.04.2018.godine u 13,20 sati u mjestu Crkvine – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice M.D., nastanjenog u Sokocu, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 2,07 g/kg, te je isti u 14,35 sati smješten u prostoriju za zadržavanje u Policijsku upravu Goražde. Protiv gore navedenog vozača podnešena  prekršajna prijava iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i neregistrovanog vozila.

Dana 13.04.2018. službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “ Podstrekivanje” iz člana 32. KZ F BiH protiv osumnjičenog T.S., nastanjen u naselju Vranići – Grad Goražda.

Dana 13.04.2018.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili izvještaj o počinjenom  krivičnom djelu  “Krađa” iz člana 286. stav 2. a u vezi sa članom 55. KZ F BiH, protiv osumnjičenih: Ž.S., i S.E., nastanjeni u Sarajevu.

Dana 13.04.2018.godine u 16,30 sati u ul.1.Maj – Grad Goražde, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a  BPK Goražde su kod lica M.D., nastanjenog u u Goraždu, pronašli jedan džoint sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu drogu “Marihuanu”. Upoznat je Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl. 239 st. 3. KZ F BiH.

Dana 13.04.2018.godine u 16,31 sati  službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK  Goražde su u ul.1.Maj – Grad Goražde, u objektu bivše streljane zatekli  live V.H., nastanjenog u Goraždu, kako u venu ruke sa inzulinskom špricom ubrizgava tečnost koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Heroin”. Upoznat je Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz čl. 239 st. 3. KZ F BiH. Rad na dokumentovanju događaja je u toku.

Dana 14.04.2018.godine u 20,30 sati u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  lišili su slobode lice H.A., nastanjenog u Goraždu, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1,75 g/kg, te je isti u 20,35 sati  smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, gdje je navedenom licu uručen prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dana 15.04.2018.godine u 01,05 sati  u ulici Omladinska – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice P.A., nastanjenog u Goraždu, zbog nepostupanja po naređenju OSL-a u alkoholisanom stanju. Izvršeno je alkotestiranje i utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 0,71 g/kg. U 01,30 sati navedeno lice  smješteno je u prostorije za zadržavanje u  Policijskoj upravi Goražde gdje mu je uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog nepostupanja po naređenju OSL-a u alkoholisanom stanju.

Dana 15.04.2018.godine u  02,50 sati u mjestu Ustikolina policijski službenici policijske stanice Ustikolina,  prilikom zaustavljanja putničkog motornog vozila marke”Mercedes” kojim je upravljala A.S., iz Zvornika, ustanovljeno je da ista u pomenutom  vozilu prevozi veću količinu  cigarete, bez potrebne dokumntacije. O navedenom događaju   upoznati su službenici   Uprave za indirektno  oporezivanje BiH, koji su istog dana  u 08,15 od gore navedenog lica oduzeli 5770 paklica cigareta, te izjavili da se radi o krivičnom djelu “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda” iz čl.210 a stav. 1 KZ BiH. Rad na događaju preuzeli službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH.