Započeli radovi na vodosnabdjevanju naselja Crkvine

Mještani goraždanskog naselja Crkvine, već duži niz godina susreću se sa problemom nedostaka vode, posebno u ljetnom periodu. Problem bi trebao bi biti rješen u narednom periodu, obzirom da su ovih dana započeli radovi, čija je ukupna vrijednost oko 40 000 KM.

Sredstva za realizaciju projekta objezbjedio je Grad Goražde, a radovi su povjereni preduzeću Bujica iz Konjica, koje se obavezalo da će u narednih 60 dana završiti sve planirane aktivnosti.

“Prva faza radova obuhvata izgradnju dovodnog cjevovoda od rezervoara ”Mravinjac” do spoja sa postojećim cjevovodom i izgradnju dovodnog cjevovoda do spoja sa postojećim cjevovodom do rezervoara ‘Crkvine”, kazao je tokom današnje posjete ovom naselju Muhamed Ramović, gradonačelnik Goražda.

Inače, problem sa vodosnabdjevanjem u ovom dijelu Goražda, pojavio se odmah nakon rata. Naselje Crkvine nekada je brojalo sedam domaćinstava, a s razvojem industrijske zone Vitkovići ovaj broj povećan je na 25, tako da postojeći rezervoar ne može zadovoljiti potrebe domaćinstava.

rtv bpk