Rogatičanin prijetio ukućanima: Pronađene bombe i municija

Policajci Policijske stanice Rogatica uhapsili su jučer 62-godišnjeg D. P. iz Rogatice zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Rogatičkoj policiji prijavljeno je da u porodičnoj kući u mjestu Agarovići, u općini Rogatica, D. P. u vidno alkoholisanom stanju svojim ukućanima prijeti kako će upotrijebiti oružje.

Policija je odmah nakon prijave izašla na mjesto događaja, te uhapsila D. P. On je policajcima dobrovoljno predao lovačku pušku marke “CZ”, za koju je imao dozvolu, ali su policajci prilikom pretresa objekata koje on koristi pronašli i oduzeli tri ručne bombe i određenu količinu municije.

– O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo. Nakon dokumentovanja predmeta protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih matrija, kao i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici – kazali su iz policije.