PU Foča: Pojačana kontrola brzine vozila do 13.maja

Na području Policijske uprave Foča, u periodu do 13.maja, vršiće se pojačana kontrola učesnika u saobraćaju, putem radarskog sistema „Ramer 10“ namijenjenog za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, odnosno evidentiranje brzine bez zaustavljanja vozila.

„Ramer 10“ funkcioniše u svim vremenskim uslovima, kao i u noćnim satima. Pored toga uređaj istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućava kontrolu za različite kategorije vozila.

Takođe, radarski sistem smanjuje i mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče. Vozačima koji počine prekršaj evidentiran navedenim radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta.

Radar ”Ramer 10” će od 22. do 25. aprila biti na području opštine Novo Goražde,  od 26. do 29. aprila u Rudom, od  30. aprila do 06.maja u Višegradu, te u Foči od 07. do 13.maja.

Iz Policijske uprave Foča podsjećaju da je od ukupno 250 saobraćajnih nezgoda, koje su se u periodu od januara do decembra  2017. godine  dogodile na području ove Uprave,  neprilagođena brzina kretanja vozila bila je najučestaliji uzrok, tačnije uzrok u 109 saobraćajnih nezgoda.

Policijska uprava Foča apeluje na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, naročito one koje se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila.

Radio Foča