BPK : Informacija Uprave policije

Dana 24.04.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Lahka tjelesna ozljeda” iz člana 173. stav 1. KZ F BiH protiv osumnjičenih Ć.B., i Š.K., iz Goražda.

Dana 24.04.2018.godine u 12,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Prača  obratio se A.I., iz Sarajeva i prijavio da u mjestu Turkovići općina Pale F BiH  na svom imanju ima problema oko imovinsko – pravnih odnosa i da je fizički napadnut od strane S.A., iz Sarajeva. Na lice mjesta izašli su policijski službenici policijske stanice Prača koji su ispitali navode prijave i licu S.A., uručili prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog fizičkog napada na drugo lice.

Dana 24.04.2018.godine u 19,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se portir Kantonalne bolnice Goražde i prijavio da uposlenici Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde  imaju problema sa NN licem. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su ispitali navode prijave i ustanovili da se radi o licu K.M., nastenjen u Foča FBiH. Navedeno lice pozvano je u službene prostorije MUP-a  gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 2,45 g/kg, te je navedeno lice u 20,10 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Licu K.M., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog naročito drskog ponašanja u alkoholisanim stanj