Predstava za djecu „Potraga za dobrotom“ koju su pripremali učenici i nastavnici OŠ „Husein ef. Đozo“ izvedena u Velikoj sali Centra za kulturu

Predstava za djecu  „Potraga za dobrotom“ izvedena je danas  u Velikoj sali Centra za kulturu  koju su ispunili učenici goraždanskih osnovnih škola. Izveli su je učenici OŠ Husein ef. Đozo jer je predstava rezultat aktivnosti koje su se u toj školi odvijale u sklopu projekta „Uz knjigu nisi sam“ koji je finansijski podržala Ambasada Švicarske u našoj zemlji. Predstava koju izvode i u kojoj za dobrotom tragaju učenici OŠ Husein ef. Đozo pripremana je tokom cijele školske godine i naišla je na veoma dobar prijem njihovih vršnjaka koji su ispunili veliku salu Centra za kulturu.

„Potraga za dobrotom je još jedan poklon djeci ovog grada, a njen naziv i univerzalna poruka koju šalje proizašli su iz činjenice da stalno slušamo priče među odraslima i djecom kako je dobrote sve manje. Htjeli smo istaći da dobrotu svi ljudi posjeduju u sebi, ukoliko je ne pokazuju moraju da je traže, a najlakše nam je bilo da to mlađoj djeci prikažemo kroz tekst ove pozorišne predstave“, pojasnila je Senada Aleta, profesorica bosanskog jezika i književnosti u OŠ „Husein ef Đozo“.

Uz univerzalnu poruku predstave treba istaći i da su kostimi za glumačku postavu dar članova lokalnog udruženja oboljelih od cerebralne paralize sa kojima ova škola ima dugogodišnju saradnju.