Goraždanski Aldi: Prezentovani rezultati istraživanja potreba radne snage BPK Goražde

Udruženje za lokalne razvojne inicijative  Aldi organizovalo je okrugli sto na kojem su prezentovani ključni nalazi istraživanja potreba radne snage. Dokument je izrađen u okviru projekta “Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja”.

Kako je rečno tokom prezentacije, tromjesečno istraživanje Udruženja ALDI, provedeno je tokom 2017. godine, uz interesovanje i saradnju velikog broja privrednih subjekata , različitog profila i broja zaposlenih. Uz konstatovane probleme, u ovom izvještaju  nalaze se  preporuke i mjere koje treba provoditi kako bi se adekvatno odgovorilo na promjene koje  donosi budućnost tržišta rada i radne snage.

Dokument je izrađen u okviru projekta “Uspostavljanje efikasnih načina participacije relevantnih aktera u procesu obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja”, kojeg finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada  u sklopu Lokalnog partnerstva za zapošljavanje BPK Goražde.

rtvbpk