Uz Dane otpora: Promovisane tri knjige zlatnog ljiljana Džebraila Bajramovića

U okviru manifestacije Dani otpora  u Maloj Sali Centra za kulturu promovisane su tri knjige autora Džebraila Bajramovića.  Posjetioci promocije sinoć su imali priliku upoznali potpuno novo lice sugrađanina Džebraila Bajramovića, kao autora knjiga „Političko ponašanje“, „Bošnjački demokratski izazovi“ i „Globalni bošnjački izazovi“, koje su nastajale i objavljene u periodu od 2014. do 2018. godine.

Jedinstvene publikacije u kojima autor vrlo predano analizira i razotkriva, prosuđuje i dijeli stečeno iskustvo, znanje, ali i duhovno bogatstvo. Sticano je u različitim okolnostima i društvenim prilikama, od vremena koje ga je učinilo Zlatnim ljiljanom do danas kada su na sceni druge bitke.

Prvi put u svom gradu i simbolično na dan koji u historiji odbrane Goražda predstavlja simbol otpora, revolta,  hrabrosti i pobjede.  Danas je sve to skupa u knjigama, u znanju, u riječi.

Prvu knjigu, pod naslovom  „Političko ponašanje“,  Bajramović je objavio 2014. godine, a iste godine  je prevedena i na engleski jezik. Tokom 2016. godine oglašavao sa kolumnističkim serijalom „Bošnjački demokratski izazovi“, koji je objedinjen  u njegovoj drugoj knjizi, dok je treća „Globalni bošnjački izazovi“ izašla iz štampe u ovoj godini. O knjigama ali i smaom autoru koji je srcem posvećen BIH i ideji općeg dobra, sinoć govorili i akademici Muhamed Filipović i Džemal Najetović, prof. dr. Fikret Bećirović i književnik Ibrahim Osmanbašić, a za ovu priliku svoje stihove, posvećene autoru, govorila je i pjesnikinja Amela Mrkonjić iz Kaknja.