BPK : Informacija Uprave policije

Dana 04.05.2018.godine u 14,40 sati u ul.Meha Drljevića – Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da su u nezgodi učestvovali: T.A., i H.A., nastanjeni u Goraždu. Policijski službenici izvršili su uviđaj i utvrdili da je H.A., počinio prekršaj i da je isti u alkoholiziranom stanju (1,92 g/kg), te su navedeno lice u 15,18 sati lišili slobode. Protiv navedenog lica bit će preduzete Zakonom propisane mjere i radnje.

Dana 04.05.2018.godine u 15,40 sati rukovodilac smjene Policijske uprave Novi Grad Sarajevo  obavjestio je da su službenici policije postupajući po raspisanoj operativnoj potragi od strane MUP-a BPK-a Goražde, pronašli i lišil slobode lice B.A., nastanjenog u Sarajevu. Na ove okolnost upoznati su službenici policije MUP-a BPK Goražde koji su istog dana u 18,30 sati preuzeli navedeno lice, te ga dovezli  u službene prostorije MUP-a BPK Goražde. Nakon kriminalističke obrade  lice B.A., je istog dana  u 23,20 sati predat pripadnicima policije PS Pale-RS, koji ga takođe potražuju.

Dana 05.05.2018.godine u 12,10 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde uručili su prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira licu B.H., zbog naročito drskog ponašanja.

Dana 06.05.2018.godine u  01,40 sati u ul.Z.Imamovića ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo je do narušavanja javnog reda i mira tučom. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su ispitali navode prijave i ustanovili da su u tuči učestvovali O.A., D.A., i B.A., svi nastanjeni u Goraždu, kojom prilikom su navedena lica pozvana u službene prostorije MUP-a gdje su isti alkotestirani i kod svih je ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu. Zbog  učestvovanja u tuči u alkoholiziranom stanju navedenim licima uručeni su prekršajni nalozi iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i  mira.

Dana 06.05.2018.godine u 21,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se M.K., iz Goražda i prijavio da ga je lice M.M., iz Goražda u ulici I. Maj-Grad Goražde ispred jednog ugostiteljskog objekta fizički napao, rukama uhvatio za vrat i  upućivao pogrdne riječi i prijetnje. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave te da  nisu uspijeli pronaći lice M.M.,. Licu M.K., ukazana je  ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde gdje se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Rad na navedenom događaju je u toku.