SSŠ „Džemal Bijedić“ obilježila veliki jubilej – 70 godina postojanja

Veliki jubilej -70 godina postojanja danas je obilježila Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“. Najstarija srednjoškolska odgojno-obrazovna ustanova u Goraždu ispratila je brojne generacije koje su dale veliki doprinos razvoju ovog kraja ali i BIH. Osnovana davne 1948. godine kao škola učenika u privredi čija je osnovna misija bila da obrazuje kadrove za potrebe tržišta rada, Srednja stručna škola „Džemal Bijedić“ i sedam decenija poslije zadržala je istu ulogu.  I danas obrazuje kadrove koje traži tržište rada.

O rezultatima rada i uspjesima koji postižu njeni učenici i nastavnici govorilo se u okviru programa priređenog povodom velikog jubileja. Uz sve veće interesovanj učenika za ovu školu, po riječima direktora Admira Kurtovića, u posljednjih nekoliko godina uložena su i značajna sredstva u stvaranje boljih uslova za rad pri čemu nije izostala podrška kantonalnih i lokalnih vlasti. Značajna je i podrška goraždanskih kompanija a u školi su posebno ponosni na svoje učenike.

Uspomene na vrijeme provedeno u ovoj školi evocirao je i njen nekadašnji direktor Smajo Baščelija, dok su čestitke učenicima i uposlenicima uputili zvaničnici BPK i Grada Goražda. Dodjeljene su i zahvalnice pojedincima, organizacijama i goraždanskim kompanijama za pomoć i  podršku u radu ove odgojno-obrazovne ustanove.