Matursko veče učenika Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“ Goražde

Tradicionalom maturskom šetnjom ulicama Goražda, učenici završnih razreda Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“, u subotu su  ozvaničili završetak srednjoškolskog obrazovanja.Ni loše vremenske prilike nisu bacile sjenu na mladost i ljepotu koju je iznjedrila ova goraždanska srednja škola.

Po ocjeni menadžmenta i profesora mješovite srednje škola, ova generacija maturanata jedna je od uspješnijih – jer su u protekle četiri godine , gotovo u svim oblastima ostvarili zapažene rezultate.

Mješovitu srednju školu,  završilo je 95 maturanata- od čega je 50 gimnazijalaca, 29 učenika poljoprivredne i 16 ekonomske škole.

Učenice gimnazije Amila Crljenković i Nedžma Mušović, koje su u konkurenciji da na osnovu četverogodišnjih rezultata, ponesu titulu učenice generacije, kažu da im je ovo bilo jedno od najljepših životnih iskustava, te da će iz srednje škole ponijeti samo lijepe uspomene i sjećanja na profesore koji su nesebično prenosili znanje i učili ih da prije svega budu dobri i uzorni građani.