U toku radovi na asfaltiranju dionice puta Sadba-Žigovi ukupne vrijednosti 130.000 KM

Na puta Sadba-Žigovi u toku su radovi na asflatiranju dionice u dužini od 1 kilometra.Sredstva je je uz pomoć većih nivoa vlasti obezbjedila gradska uprava Goražde a izvođač radova je preduzeće Goraždeputevi.

„Drago nam je što je i ovaj projekat došao na red za realizaciju.Sredstva smo obezbjedili uz pomoć viših nivoa vlasti prije svega Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice koje nam je pomoglo sa 80.000 KM a ukupna vrijednost projekta je oko 130.000 KM.Naša obaveza je da pomognemo naše građane u mjestima i kojima žive posebno u povratničkim i nastavit  ćemo s tim i dalje“, kazao je gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović.

Predsjednik Savjeta MZ Sadba Semir Šalo zahvalio se gradonačelniku i svima koji su obezbjedili sredstava za realizaciju ovog projekta te naglasio njegovu opravdanost.

„Na ovom području živi oko 15- tak porodica i preko 60 dunuma je zasijano malinom.Pored toga ovom putnom komunikacijom služe se i građani iz drugih mjesta tako da je opravdanost ovog projekta neupitna“,kazao je Šalo.

Izvodač radova na asfaltiranju dionice puta Sadba-Žigovi je preduzeće Goražde Putevi koje će neophodne radove okončati u nekoliko narednih dana.