BHRT osigurao prijenos svih utakmica Mundijala u Rusiji

Iako je emitovanje mečeva Mundijala bilo upitno zbog nedostatka finansijskih sredstava, problem je uspješno riješen manje od mjesec dana do prve utakmice u Rusiji.

“Mogu potvrditi da smo osigurali prijenose svih utakmica.”, rekla je za Klix.ba urednica sportskog programa BHRT-a Medina Šehić koja nije mogla govoriti o detaljima načina rješavanja dojučerašnjeg problema finansijske prirode.

Šehić je istakla da uposlenici BHRT-a trenutno pripremaju specijalne emisije sa gostima koje će biti emitovane uz termine večernjih utakmica.

“U posljednjem kolu grupne faze, kada se igra više utakmice u istom terminu, na televiziji ćemo emitovati jednu utakmicu uživo, a drugu u snimku odmah nakon nje”, dodala je urednica sportskog programa BHRT-a i kazala da će gledatelji utakmice moći pratiti i na portalu Javnog servisa.

Podsjetimo, BHRT je u dva navrata pokušao prodati prava na prijenos i prepustiti eventualno nekome drugom da otkupi to pravo, ali bezuspješno. Početna prodajna cijena koju je postavio BHRT je iznosila 2,3 miliona KM bez PDV-a. Kako nije bilo zainteresiranih BHRT je tražio pomoć države u iznosu od milion KM.