BPK : Informacija Uprave policije

Dana 17.05.2018.godine u 12,50 sati u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde vozilom hitne službe Doma zdravlja Čajniče doveženo je  jedno muško lice radi ukazivanja ljekarske pomoći za koje se sumnja da je ilegalni migrant. Nakon ukazane ljekarske pomoći u 19,10 sati navedeno lice je uz pratnju  policijskih službenika došlo do službenih prostorija MUP-a Goražde, gdje su  rad sa navedenim licem preuzeli  službenici  Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za poslove sa strancima, Terenski centar Goražde.

Dana 17.05.2018.godine u 15,15 sati na magistralnom putu M-20 u ulici 31.Drinske brigade – Grad Goražde,  dogodila se  saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  koji su utvrdili da je lice A.A.,  nastanjen u Goraždu, upravljajući putničkim motornim vozilom marke “Audi A3” udario u ivičnjak kojom prilikom je suvozač P.E., iz Goražda zadobila tjelesne povrede, te je ista prevežena u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde, gdje su ustanovljene povrede  u vidu hematoma u predjelu leđa i nadlaktica obje ruke. Protiv vozača A.A., policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde preduzet će Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 17.05.2018. godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu uputili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Oštećenje tuđe stvari” iz čl.293. st.1 KZ F BiH protiv osumnjičenog F.D., iz  Goražda.