U Goraždu organizovano potpisivanje peticije „Pravda za Davida“

Neformalna grupa građana danas je u Goraždu organizovala potpisivanje peticije „Pravda za Davida“ mladića iz Banjaluke koji je tragično stradao polovinom marta ove godine.Na ovaj način i Goraždani su odaslali poruku kojom se traži samo pravda i istina ne samo za Davida već i za drugu brojnu djecu koja su stradala a počinioci nisu kažnjeni.

Potpisivanje peticije “Pravda za Davida“  kja je danas organizovana u Goraždu okupila brojne građane koji traže pravdu za tragično stradalog studenta iz Banjaluke, Davida Dragičevića. Jedna od organizatorica potpisvanja peticije Selma Verem ističe kako je ovaj skup organiziran s ciljem da se zadovolji pravda, a ona se priključila podršci  jer je majka i čovjek.

Medju potpisnicima peticije pravda za Davida bio je veliki broj mladih ljudi.Vrijeme je kažu da se ovakvim slučajevima stane u kraj i da ni žele bolju,sretniju,sigurniju i pravedniju budućnost u BiH.

Podsjećamo, student David Dragičević iz Banjeluke nestao je u noći sa 17. na 18. mart 2018. godine nakon što se udaljio iz porodične kuće. U potragu za njim je bila uključena Policija Republike Srpske i brojni građani, a roditelji su nudili i novčanu nagradu. Tijelo mladića je pronađeno na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel, dana 24. marta.Tragična smrt Davida Dragičevića je pokrenula svakodnevne prosvjede ”Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine prvobitno negirajući rezultate istrage da u smrti nema elemenata kaznenog djela. Potom se traženje pravde proširilo i na ostale gradove u BiH.