BPK : Informacija Uprave policije

Dana 18.05.2018.godine u 18,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se D.D., nastanjen u naselju Podhranjen, Grad Goražde i prijavio da se u večernjim satima dana 16.05.2018.godine sa pašnjaka u rejonu Ostružno vratilo njegovo stado sitne stoke (koze) kojom prilikom je otuđena jedna koza, dok je druga bila povrijeđena. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su obezbjedili lice mjesta i izvršili uviđaj. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac, a rad na dokumentovanju, kvalifikaciji i pronalasku počinilaca je u toku.

Dana 19.05.2018.godine u 17,50 sati u ul.Selvera Sijerčića, Grad Goražde istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde prilikom pregleda lica O.H., iz Goražda, kod istog su pronašli i oduzeli jedno PVC pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Spid” kao i  jedno aluminijsko pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Lice pozvano do službenih prostorija i nad istim zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-o “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. KZ F BiH.

Dana 20.05.2018.godine u 00,25 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se K.F., nastanjena u Goražde i prijavila da je njena kćerka D.N., u mjestu Crkvine, Grad Goražde, fizički napadnuta od strane D.Š., iz Goražda, te da je tom prilikom zadobila tjelesne povrede. Lice D.N., prevežena je  do Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde, gdje je nakon ukazane ljekarske pomoći dežurni ljekar konstatovao brojne povrede po raznim dijelovima tijela, te se trenutno nije izjasnio o stepenu povreda. Istog dana u 01,35 sati pronadjeni su D.Š., i M.E., te su isti pozvani do službenih prostorija MUP-a, a lice D.Š., je u  03,20 sati  lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde . Uviđaj lice mjesta izvršili  su službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde, upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-o “Nanošenje lahkih tjelesnih ozljeda” iz člana 173. KZ F BiH.

Dana 20.05.2018.godine u 08,10 sati  dežurnoj službu  policijske stanice Goražde obratio se P.Dž., iz Goražda i prijavio da mu je  u toku noći 19/20.05.2018. godine NN lice  iz putničkog motornog vozila marke “Golf 2”  koje je bilo parkirano u ulici Ušanovća-Grad Goražde  otuđilo auto-kasetofon i USB čitač. Na lice mjesta upućeni su policijski sluižbenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i izvršili uviđaj. Dalji rad na  događaju   u toku.