U Goraždu sutra počinju Sportske igre mladih

U Goraždu će se sutra sa početkom u 12 sati u gradskoj dvorani „Mirsad Hurić”, na otvorenim terenima „1. maj“ održati osme BH Telecom Sportske igre mladih. Sportske igre mladih su najveća amaterska sportska manifestacija u regiji koja pruža djeci i mladima da se, potpuno besplatno, takmiče u 10 sportskih disciplina. U prethodnih 7 godina Igre su ispratile 220.231 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine, neke nove generacije bilo da su iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine, Livna, Doboja, Tuzle, Bihaća, Zenice, Prijedora, Širokog Brijega, Srebrenice.

„ Zajedno smo slavili pobjede, ali i tugovali u porazima, slavili rođendane, bili svjedoci prvih simpatija, spajali djecu BiH i na taj način opravdali epitet najljepše sportske priče. Sportske igre mladih se pored Bosne i Hercegovine održavaju, već 22 godine u Hrvatskoj, te 5 godina u Srbiji“ kazali su organizatori Sportskih igara mladih.

U 2017. godini Igre su u BiH (Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko Distrikt) okupile 42.202 učesnika iz preko 110 gradova i općina. Igre su održane u 34 bh. grada, a završene su petodnevnim finalnim takmičenjem u Sarajevu na kojem je nastupilo 1.897 učesnika.

Pobjednici ovogodišnjih regionalnih takmičenja, učestvovat će potpuno besplatno na petodnevnom finalnom takmičenju Igara u Sarajevu. Svi pobjednici Velikog finala u Sarajevu, naši državni predstavnici će na Međunarodnim danima Igara u Splitu braniti boje naše države.

rtv bpk