Danas okupljanje Zmajeva

Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas će u 13 sati na Ilidži okupiti svoje izabranike uoči prijateljskih utakmica protiv Crne Gore (u ponedjeljak u Zenici) i Južne Koreje (1. juna u Seulu).

Prema informacijama do kojih smo jučer došli, ekipa bi već danas trebala biti kompletirana, s tim što je strateg bh. tima dozvolio nogometašu Matersburga Smailu Prevljaku da dođe kasnije kako bi u subotu odigrao prvenstvenu utakmicu za svoju ekipu. Ostali fudbaleri dolazit će tokom dana.

– Očekujem da fudbaleri dođu u dobrom raspoloženju, jer je iza njih, u većini slučajeva, uspješna sezona. Termin je nezgodan, jer su prvenstva završena, ali nastojat ćemo dobro iskoristiti ove dvije provjere, tim prije što nam je sljedeće okupljanje tek u septembru, uoči početka Lige nacija. Također, očekujem da u susretima protiv Crne Gore i Južne Koreje zabilježimo dobre rezultate, koji su, bez obzira na to što se radi o prijateljskim utakmicama, uvijek dobrodošli – rekao je Prosinečki uoči okupljanja.

Prema programu, naši nogometaši danas neće imati trening nego će prisustvovati dodjeli premijerligaških nagrada na Ilidži u organizaciji Nogometnog saveza BiH. “Zmajevi” će početi rad u četvrtak, a već u petak ih u Hrasnici očekuje trening-utakmica protiv ekipe Famosa.

Kad je riječ o Emiru Spahiću, Vedadu Ibiševiću i Zvjezdanu Misimoviću, nogometašima koji će u susretu s Crnogorcima odigrati posljednje minute u dresu BiH, oni će se ekipi pridružiti u subotu, a u nedjelju će se obratiti javnosti na zvaničnoj pres-konferenciji uoči utakmice.

Begović: Žao mi je što nisam tu

Asmir Begović, koji je zbog porodičnih razloga tražio poštedu, izrazio je žaljenje što neće biti uz ekipu, tim prije što se od nje opraštaju trojica njegovih kolega Emir Spahić, Vedad Ibišević i Zvjezdan Misimović.

– Naročito sam se radovao utakmici s Crnogorcima, jer je to i oproštaj tri velika igrača i tri čovjeka koja su zadužila sve nas i reprezentaciju. Dijeliti svlačionicu i igrati sa Misketom, Vedom i Spahom bila je, zaista, čast. Drago mi je da smo svi zajedno bili dio generacije koja je ostvarila plasman na veliko takmičenje. Zaslužili su spektakularan oproštaj i nadam se da će tako i biti u Zenici. Želio sam biti dio toga, ali su se desili nepredviđeni porodični problemi i morao sam da ostanem uz svoju familiju – poručio je Begović.

avaz