BPK : Informacija Uprave policije

Dana 24.05.2018.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije uz asistenciju pripadnika Jedinice za podršku MUP-a BPK-a Goražde,  postupajući  po Naredbi Općinskog suda u Goraždu od 23.05.2018. godine, u vremenskom periodu od 06,00 do 08,40 sati, izvršili su pretres  stambenih i pomoćnih objekata četiri lica u mjestu Hrančići,  Grad Goražde. Prilikom pretresa kuća i pomoćnih objekata pronađena je određena količina naoružanja, municije različitih kalibara i određena količina minsko-eksplozivnih sredstava. U službene prostorije MUP-a BPK Goražde pozvana su tri lica  gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Nakon kriminalističke obrade i kompletiranja predmeta nadležnom Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, dostavit će se Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz čl.73. st.1. Zakona o nabavljanju , držanju i nošenju oružja i municije BPK Goražde.

Dana 24.05.2018.godine u 11,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se O.N., nastanjen u ulici Bolnička, Grad Goražde i prijavio da mu je  iz podrumskih prostorija nestala određena količina novca. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave izvršili uviđaj i utvrdili da nije bilo nasilnog ulaska u podrumske prostorije. Rad na događaju je u toku.

Dana 24.05.2018.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde su licu Š.S,. nastanjenoj u mjestu Lastavice,Grad Goražde uručili prekršajni nalog iz oblasti   Zakona o prekršajima protiv javnog rda i mira, zbog naročito drskog ponašanja i omalovažavanja OSL-a.

Dana 24.05.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a  su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Ubistvo” iz čl.166. st.1 KZ F BiH, protiv osumnjičenog K.M., iz  Goražda.