Potpisan ugovor vrijedan 170.500 KM za asfaltiranje puta Sadba –Hajradinovići

Gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović i predstavnik građevinske firme „Goažde putevi“ potpisali su danas ugovor o asfaltiranju putnog pravca Sadba –Hajradinovići. U ove namjene izdvojeno je 170.500 konvertibilnih maraka.

Projekti infrastrukture u povratničkim naseljima prioritet su kada su u pitanju izdvajanja federalnog ministartva za izbjegla i raseljena lica naglašava gradonačenik Ramović. Tako je i za ovaj putni pravac najviše sredstava izdvojilo ovo federalno ministartvo, ukupno 75.000 KM, dok su ostatak sredstava izdvojili grad Goražde, kantonalna vlada i ministartvo za prostorno uređenje.

“Bit će asfaltirano  nešto više od kilometra ovog puta.. Urađen je kvalitetan projekat angažovan je i nadzor i sasvim sigurno je da će sve biti urađeno prema najstrožm propisima”, naglasio je Muhamed Ramović.

U toku su završni radovi na realizaciji projekta asfaltiranja putnog pravca Sadba – Žigovi. Pored toga  ovoj mjesnoj zajednici kao i u ostalim nastojaće se u ovoj godini rekonstruisati što više putnih pravaca.

“Vidljivo je da je sada Goražde jedno veliko gradilište to smo i prije govorili da će tako biti u 2017. i 2018. godini. Mi to sami ne bi mogli iznijeti jer se radi o ogromnim sredstvima, ali zahvaljući saudijskom fondu, drugim fondovima te državnim i federalnim ministarstvima to uspjevamo”, kaže Ramović.

Rok za izvođenje radova je 90 dana.