Stanje na putevima

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a frekvencija vozila pojačana u gradskim centrima. Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove.

Zbog radova na učvršćivanju potpornog zida u Tarčinu na dionici autoputa A-1 Lepenica Tarčin, zatvorena je vozna traka u smjeru Tarčina. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Podsjećamo i na radove na sanaciji klizišta kod tunela Igman (dionica A-1 Sarajevo zapad-Lepenica) zbog čega je saobraćaj iz vozne preusmjeren u preticajnu traku, kao i na radove na lokalitetu Treševine (A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever), gdje je usporeno saobraćanje.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.1, na ulazu u Bosanski Brod iz pravca Donjeg Svilaja (naselje Struge). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupasaobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Jednom trakom naizmjenično saobraća se i na magistralnom putu M-5 Nević Polje-Kaonik, zbog radova na sanaciji kolovoza.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.