Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport: Izvjestan projekat rekonstrukcije krova gradske dvorane u Goraždu

U skladu sa strategijom razvoja sporta za period 2015.- 2019.godina, Vlada,  odnosno resorno ministarstvo u protekle tri godine izdvojilo je značajna sredstva. Kako je rečeno na press konferenciji za redovno finasiranje sporta utrošeno je nešto više od milion i 440 hiljada KM, a novina je i kod – kapitalne investicije nižim nivoima vlasti- uređenje sportskih terena, za šta je utrošeno 51. 000  KM. Također nisu izostavljeni ni kapitalni projekti za školski sport u iznosu od nešto više od 85. 000 KM.

Po riječima ministra Damira Žuge u  ovoj godini za redovne sportske aktivnosti planirano je 450. 000 KM, dok je na kodu kapitalne investicije iznos od 115. 000. Među tri projekta koja će se ralizovati, najznačajini je rekonstrukcija krova gradske dvorane “Mirsad Hurić”.

“Riječ je o projektu čija vrijednost je 100 hiljada KM, a sredstva su obezbjeđena uz podršku Federalne Vlade, koja bi slijedeće sedmice trabala i donijeti neophodnu odluku, kako bi sredstva bila operativna. Ja moram ovu priliku iskoristiti da se zahvalim cijelokupnoj Vladi, ali u prvom redu Sanelu Mušoviću delegatu u Domu naroda iz SBB, koji nam je pomogao da uđemo u ovaj projekat, jer je svesrdnu pomoć pružila ministrica Edita Đapo”, izjavio je Damir Žuga, ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport.

On je istakao da je ovaj projekat potvrda zajedničkog djelovanja svih političkih opcija, koje su odlučile da društvenu korist, stave ispred političkih ciljeva.