Arman Bešlija i Atletski klub “Goražde“, odlukom Komisije za mlade Skupštine BPK Goražde, proglašeni najuspješnijim u 2017. godini

Komisija za mlade Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, izvršila je odabir najuspješnijih pojedinaca i udruženja s područja Kantona za 2017 godinu. Odlukom Komisije, ova priznanja bit će dodjeljena Armanu Bešliji i Atletskom klubu Goražde, na jednoj od narednih sjednica Komisije. Po riječima Edite Velić, predsjednice Komisiji, javni poziv raspisan je u aprilu mjesecu uz utvrđene kriterije za dodjelu ovih priznanja.

“Za razliku od proših, ovaj put nije bilo nekog većeg zanimanja za javni poziv. No već ranije utvrđenim zaključkom, članovi komisije imali su pravo prodložiti, a nakon toga i izabrati najuspješnije pojedince i Udruženja za 2017 godinu. Odlučili smo da u skladu sa kriterijima, ova priznanja dodjelimo Armanu Bešliji i Atletskom klubu, koji su u znatnoj mjeri prošle godine radili na afirmaciji mladih ljudi na području našeg Kantona”, kazala je predsjednica Komisije Edita Velić.

Priznanja najuspješnijim za 2017. godinu, kako je kazala Edita Velić, bit će dodjeljena na prigodnoj svečanosti koja će biti upriličena na narednoj sjednici Komisije za mlade Skupštine BPK Goražde.