BPK : Informacija Uprave policije

Dana 31.05.2018.godine u 13,50 sati u prostorije policijske stanice Goražde pristupilo je jedno muško lice bez identifikacionih dokumenata, za koje se sumnja da je migrant i da je ilegalno prešao državnu granicu BiH. Pomenuto lice na dalje postupanje preuzeli su službenici Ministarstva sigurnosti, Služba za poslove sa strancima, Terenski centar Goražde.

Dana 31.05.2018.godine u 16,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde  obratio se P.A., nastanjen u Goraždu  i prijavio da ga je u ulici 31. Drinske brigade verbalno napao K.E., iz Goražda. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te licu K.E., uručili prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog naročito drskog ponašanja.

Dana 31.05.2018.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom KD-u “Nedozvoljeno nabavljanje, držanje ili nošenje vatrenog oružja, dijelova za vatreno oružje i municije” iz člana 73. stav 1. tačke a. Zakona o nabavljanju držanju i nošenju oružja i municije (Službene novine BPK-a Goražde br.10/17 od 18.10.2017.godine), a u vezi sa članom 6. tačka a. istog Zakona, protiv osumnjičenog M.M., nastanjen u selu Hrančići-Grad Goražde.