Nastavljeni radovi na izgadnji mosta u Vitkovićima

Nakon višemjesečnog zastoja, nastavljeni su radovi na izgadnji mosta u naselju Vitkovići. U upravi Grada Goražda, ali i preduzeću ŽGP, kojem su povjereni ovi radovi, naglašavaju da je bilo niz opravdanih razloga zbog kojih je realizacija ovog projekta prolongirana do danas.

Kako nam je u telefonskom  razgovoru kazao generalni direktor ŽGP-a Sarajevo, Mirsad Bjelopoljak, radovi su prekinuti u novembru, zbog visokog nivoa rijeke Drine, koji se zadržao sve do maja mjeseca.

“Mi smo stalno bili u kontaktu sa nadležnim i evo tek sad su se stvorili uslovi da pošaljemo ekipe i mehanizaciju na području Vitkovića. Moram kazati da se konstrukcija koja će biti postavljena na most radi u Sarajevu, tako da smo spremni da nastavimo ovaj projekat”, izjavio je generalni direktor preduzeća ŽGP Sarajevo.

Po riječima Gradonačelnika Goražda Muhameda Ramovića, prošle sedmice je održan sastanak sa predstavnicima preduzeća ŽGP i razgovarano je o cjelokupnoj situaciji.

“S obzirom da je problem bio vodostaj Drine, mi smo odobrili produžetak ugovora i iskreno se nadamo da će izvođač radova, završiti u novom roku sve predviđene aktivnosti”, kazao nam je gradonačelnik Ramović, naglašavajući da je dogovoreno da se najkasnije do polovine oktobra most stavi u funkciju.

Izgradnja  mosta u naselju Vitkovići, finansira se iz sredstava saudijskog kredita, a iznos koji će biti utrošen za ovaj projekta je 2, 5 miliona.

rtvbpk