BPK : Informacija Uprave policije

Dana 05.06.2018.godine policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su u mjestu Zupčići, Grad Goražde  pronašli jedno muško lice, bez identifikacionih dokumenata, za koje se sumnja  da je  migrant i da je ilegalno prešao državnu granicu BiH. Dalji rad sa navedenim licem  preuzeli su službenici  Ministarstva sigurnosti, Služba za poslove sa strancima, Terenski centar Goražde.

Dana 05.06.2018.godine u 15,45  sati u prostorije dežurne službe policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde i prijavio da ima informaciju da je na putnoj komunikaciji Goražde-Mravi došlo do bespravne sječe ogrevnog drveta. Na  lice mjesta upućena je patrola policije koji su u mjestu Mravi, Grad Goražde zatekli  vozilo „VW Kombi-Transportrer“  kao i  lica K.E., i još jedno maloljetno lice iz Goražda, kod kojih se nalazilo posječeno ogrevno drvo. Obavješten je uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde koji je izašao na lice mjesta i ustanovio da se radi o 1,69 m3  grabovog  ogrevnog drveta, bez potrebne dokumentacije te je izvršio oduzimanje istog i preuzeo dalji rad iz svoje nadležnosti.

Dana 05.06.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili  Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH, protiv osumnjičenog H.M., iz Goražda.