SSŠ „ Džemal Bijedić“ ispratila je još jednu generaciju učenika

Srednja stručna škola “Džemal Bijedić” ispraća veoma uspješnu generaciju u godini kada slavi i 70 godina postojanja. Ove godine stručna škola ispraća 86 maturanata, koji su bili raspoređeni u 5 odjeljenja različitih zvanja i zanimanja, te su kroz brojne volonterske aktivnosti bili društveno odgovorni u protekle tri, odnosno četiri godine.

Da je riječ o odabiru pravih zvanja i zanimanja u ovoj školi najbolje govori podatak da su neki od učenika već u dogovoru sa poslodavcima o budućem angažmanu, a da su neki već i zasnovali radni odnos.

Armin Uhota, maturant građevinske struke kaže da svoju budućnost vidi izvan Goražda i Bosne i Hercegovine, te da mu je ta mogućnost otvorena upravo zbog toga što je završio  građevinsku struku, koja je, kaže, tražena  u zapadno –evropskim zemljama.

Nakon dugogodišenjeg rada u ovoj školi u penziju ide i profesorica Dragica Jovičić kojoj su se učenici na prigodan način zahvalili za dugogodišnji rad i sva znanja koja im je adekvatno prenosila. Puno sreće u budućem životu bilo to da je to zasnivanje radnog odnosa ili nastavak obrazovanja poželjeli su ministar obrazovanja BPK Damir Žuga i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović