BPK : Informacija Uprave policije

Dana 14.06.2018.godine u  10,05 sati u  ulici Kulin Bana Grad – Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde,  uručili su prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog prosjačenja licu S.N., iz Goražda.

Dana 14.06.2018.godine policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su  na osnovu pismene Naredbe Općinskog suda Goražde izvršili su pretres kuće  vlasništvo H.N., u  Goraždu a koje koristi lice M.M., iz Goražda. Prilikom pretresa pronađeno je tri PVC pakovanja sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, četiri aluminijumska pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“. Upoznat je dežurni kantonalni tužilac  koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “ Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. KZ FBiH. Gore navedeno lice je  u 11,20 sati lišen slobode nakon čega je isti smješten u prostoriju za zadržavanje u policijskoj Upravi  Goražde.

Dana 14.06.2018.godine u 20,30 sati u mjestu Vitkovići Grad – Goražde došlo je do tuče između lica H.A., H.S., i K.N., iz Goražda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave, i da lice  K.N., ima vidne povrede te da je isti prevežen do Urgrntnog centra Kantonalne bolnice Goražde radi ukazivanja ljekarske pomoći, gdje se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Izvršeno je alkotestiranje lica K.N., gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 0,68 k/kg, dok je kod lica H.A., ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 0,82 g/kg. Istog dana u 21,30 sati lice H.A., lišen je slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Upoznat je i dežurni kantonalni tužilac Goražde koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “ Laka tjelesna ozljeda” iz člana 173. KZ FBiH.

Dana 15.06.2018.godine u 14,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se M.A., iz Goražda i prijavila da je u selu Ledine, MZ Rešetnica, Grad Goražde,  zapaljena vikend kuća vlasništvo S.Š.,. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave i izvršili uviđaj. Rad na dokumentovanju događaja i kvalifikaciji djela, te pronalasku počinilaca, je u toku.

Dana 16.06.2018.godine u 02,05 sati  u ulici Ruždije Islamagića – Grad Goražde, ispred jednog ugostiteljskog objekta došlo je do narušavanja  javnog reda i mira. Na lice mejsta izašli su policijski službenici  koji su utvrdili da su lica K.E., B.S., i A.S., svi nastanjeni u Goražda, fizički napali  lice P.Z., iz Goražda, koji je zadobio vidne povrede te je isti prevezen u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, kojom prilikom se dežurni ljekar se nije izjasnio o stepenu povreda. Daljim radom pronađeno je lice B.S., gdje je izvršeno alkotestiranje i ustanovljeno da isti ima 0,81 g/kg alkohola u organizmu, te je navedeno lice  u 04,00 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-o “Lahka tjelesna ozljeda” iz člana 173. KZ F BiH.

Dana 16.06.2018.godine u 13,00 sati policijski službenici policijske stanice Prača u mjestu Ovlagije, općina Pale u F BiH, kod jednog maloljetnog lica iz Sarajeva  pronašli su i privremeno oduzeli određenu količinu pirotehničkih sredstva (petardi). Protiv navedenog lica  zbog posjedovanja pitorehničkih sredstava bit će podnešena prekršajna prijava iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dana 17.06.2018.godine u 14,35 sati u ulici Zaima Imamovića-Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde lišili su slobode lice B.E., iz Sarajeva, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke “Fiat punto” a koji je odbio da se  podvrgne alkotestiranju. Istog dana u 14,45 sati navedeno  smješteno je u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi  Goražde. Protiv istog bit će preduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 17.04.2018.godine u 14,40 sati u mjestu Rađenovice-Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda, sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su u istoj učestvovali S.S., i  K.E., iz Goražda. Licu S.S., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 17.06.2018.godine u 18,10 sati dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratila se M.M., nastanjena u Goraždu i prijavila da je fizički napao M.A., iz Goražda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te licu M.A. uručili prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkog napada u alkoholiziranom stanju.

Dana 18.06. 2018.godine u 02,07 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde u naselju Kazagići, Grad Goražde, lišili su slobode lice B.M., iz Goražda zbog upravljanja putničkim motornim vozilom marke “Mercedes” pod dejstom alkohola (1,95 g/kg). Istog dana u 02,25 sati navedeno lice smješteno je u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi  Goražde, a protiv istog će biti poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.