Drugi upisni rok za prve razrede srednjih škola na području BPK Goražde: Slobodnih mjesta ima u mješovitoj i srednjoj stručnoj školi

U prvom upisnom roku, popunjen je broj učenika u tri prva razreda Srednje tehničke škole „ Hasib Hadžović“ u Goraždu. Za srednje obrazovanje u ovoj školi, apliciralo je ukupno 97 učenika, a na osnovu uspjeha te rezultata prijemnih ispita ukupno je primljeno 82 učenika. Po riječima Rifeta Bečića direktora STŠ „ Hasib Hadžović“ u dva odjeljena ove škole upisan je maximalan broj učenika po 28, a pored Goražda, srednje obrazovanje sticat će  i šest učenika iz susjednih opština Čajniča i Novog Goražda.

Što se tiče Mješovite srednje škole „ Enver Pozderović“ u prvom upisnom roku najviše inetersovanja je bilo za gimnaziju, a broj učenika predviđen pedagoškim standardima popunjen je u prvom uspinom roku.

„ Sutra se završava drugu upisni rok, a učenici koji su konkurisali za ekonomsku i poljoprivrednu školu, sada nisu obavezni polagati prijemni ispit, koji i nije eliminatoran. Učenici da bi se upisali za ova zvanja moraju imati najmanje 60 bodova“ naglasila je Mula Imamović direktorica MSŠ „ Enver Pozderović“ Goražde.

Kada je riječ o SSŠ „ Džemal Bijedić“ koja takođe upisuje tri odjeljena prvih razreda , najviše zanimanja učenici su iskazali za kombinovano odjeljene mašinskog smjera, gdje se već upisalo po 12 učenika i to za zvanja operater cnc mašinama i zavarivač. Slobodnih osam  mjesta ostalo je još za građevinsku struku, takođe kombinovano odjeljenje, te zanimanje krojač gdje je planirano da se u drugom upisnom roku primi još devet  učenika.